DeaMob

Locuința spune despre tine cine ești, de unde vii și ceea ce îți place. Este un loc în care te simți fericit și mândru. Este acasă.

Orice investiție făcută este cea mai bună soluție pentru casa ta. Implicarea este și mai mare atunci când îți amenajezi locuința de la zero.

Când decizi ce mobilier vrei, iei în considerare că este o investiție pentru o perioadă lungă de timp. Poate chiar zeci de ani. Din acest motiv este important să acorzi atenție modului de curățare a mobilierului, în special dacă este vorba de întreținerea mobilierului din lemn.

 

Înainte de a decide din ce material să fie mobilierul, noi îți recomandăm să ții cont de durata investiției făcute, de aspectul final și modul de întreținere. Nu există o îngrijire specială pentru lemn, pal sau mdf, dar sunt câteva detalii care fac diferența și necesită mai multă atenție.

Ai mai jos câteva informații utile legate de materialul din care este realizată mobila:

1. Mobila din lemn trebuie ferită de sursele de căldură, soare sau de aer rece. Dacă îți dorești să te bucuri de mobilierul ales o perioadă lungă de timp îți recomandăm să îi găsești un loc protejat de călcură și frig, dar totuși care să îl scoată în evidență.

2. Lemnul masiv sau alte materiale pe bază de lemn sunt higroscopice (lemnul are capacitatea de a absorbi și reține umiditatea din atmosferă), din acest motiv nu trebuie păstrate într-o atmosferă umedă. Alege pentru balcon, terasă sau alte zone unde există umiditate mobilier din mdf, ratan sau diverse accesorii din plastic colorat.

3. Lemnul ca materie primă este prelucrat într-un mod mai natural și nu suportă la fel de multe tratamente chimice, spre deosebire de materialele plastice sau din pal care sunt puternic procesate. Aspectul final al mobilierului din lemn masiv va fi unul natural, necesitând o îngrijire minimă dar cu atenție la mici detalii.

4. Palul este mai puțin rezistent decât lemnul masiv, totuși este cel mai des întâlnit. Este sensibil la fluctuațiile de temperatură și se recomandă să îl menții la distanță de razele soarelui. Palul este mult mai ușor de întreținut decât mobilierul din lemn.

5. Mobilierul din mdf este mai rezistent decât palul. Se comportă mai bine în condiții de umiditate, din acest motiv poate fi folosit cu încredere în baie sau bucătărie. Poți opta pentru o combinație de culori și texturi deoarece acestea necesită o îngrijire minimă.

 

Alegerea mobilierului din lemn masiv conferă locuinței un stil clasic, elegant, impunător. Este o alegere foarte bună ca mobilier living datorită dimensiunii acestui tip de mobilier. Mobilierul din lemn masiv este ideal într-o cameră cu mai mult spațiu, dar poate fi folosit în piese de decor și în dormitor, hol.

Lemn masiv de stejar, fag, frasin, cireș, brad fiecare are o altă culoare și multe alte nuanțe. În funcție de alegerea făcută camera va părea mai luminoasă, mai aerisită, mai elegantă sau dimpotrivă, mai încărcată, mai întunecată.

Mobilierul din lemn masiv, deși este puțin mai pretențios în îngrijire, necesită o întreținere minimă. În plus, este o investiție pe termen lung, deoarece este foarte rezistent în timp.

 

Dacă se respectă câteva sfaturi practice și ușor de aplicat, mobilierul din lemn masiv va fi întreținut corect și va avea un aspect de mobilier nou pentru mult timp.

1. Praful trebuie șters cu regularitate. Nu trebuie șters în fiecare zi, dar nici să uiți de el. Îl poți șterge o dată pe săptămână. Acest principiu este valabil pentru orice tip de mobilier, nu doar pentru cel din lemn masiv.

2. Pentru curățarea mobilierului din lemn folosește întotdeauna o lavetă moale. Optează pentru o lavetă moale, plăcută la atingere, deoarece nu zgârie suprafața. Poți alege lavetele din microfibră cum suntLaveta Microfibră Pentru Mobilă și Aparatură RTV sau Laveta Microfibră Pentru Întreaga Casă. Laveta din microfibră nu lasă urme sau scame pe suprafață, are putere mare de curățare și absorbție. Mai mult decât atât, are durată mare de viață.

3. Lemnul își poate schimba forma în funcție de variațiile de temperatură – se poate umfla, contracta sau poate crăpa. Menține în camera cu mobilier din lemn masiv o temperatură constantă, între 15-25 °C și o umiditate a aerului între 30-50%. Dacă este necesar investește într-un umidificator/dezumidificator.

4. Mobilierul din lemn nu se așază direct în razele soarelui și trebuie plasat la distanță de sursele de căldură. Montează jaluzele sau folosește draperia pentru a proteja mobilierul de razele soarelui. Acestea pot decolora, crăpa sau aduce alte mdoifcări în structura lemnului.

5. Nu pune direct pe mobila din lemn o cană fierbinte, o lampă, o lumânare aprinsă etc.. Protejarea și întreținerea blaturilor se face prin folosirea de șervețele, suporturi de pahare, suporturi din fetru etc..

6. Mută periodic accesoriile așezate pe mobila din lemn. Nu așeza obiectele în același loc. Unele obiecte din plastic conțin ingrediente ce pot aduce deteriorări blatului din lemn.

7. Lichidele vărsate pe mobilă se curăță imediat. Lichidul nu se șterge prin împrăștierea pe întreaga suprafața, ci se absoarbe cu o lavetă curată și uscată sau un prosop din hârtie cum este Misavan Monorolă Killo 2str. sau Misavan Monorolă Max 500. Lichidul lăsat o perioadă lungă de timp pe mobilier poate crea pete albe pe finisaj.

8. Suprafața se curăță prin frecare în direcția fibrelor. În acest mod nu vor râmâne urme și soluția se va absorbi mai repede în suprafață. De asemenea, curăță mobila începând cu partea de sus.

9. Folosește o soluție de curățat mobila din lemn. Poți opta pentru un produs cum este Dr. Stephan Furniture. Este special creat pentru suprafața din lemn, îi conferă extra luciu și lasă o peliculă protectoare. Recomandarea noastră este ca aceste soluții de curățat mobila să fie pulverizare pe lavetă și nu direct pe mobilă. Astfel, vei proteja suprafața de excesul de lichide.

10. Suprafețele din sticlă ale mobilierului le poți curăța cu soluții de curățat geamurile. Aceste soluții conțin alcool și au ușor efect degresant. Poți opta și pentru un detergent multifuncțional cu alcool cum este Dr. Stephan Spray&Wipe.

 

Alege mobilierul care se potrivește cel mai bine stilului tău și spațiului disponibil. Noi vom găsi cele mai potrivite soluții de curățare și întreținere a mobilierului, indiferent de materialul din care este realizat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

no thank
Image Newletter
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare